Metaal spuiten

Met een verse laklaag kan een geheel nieuwe uitstraling worden gegeven aan allerlei metalen objecten, zoals (kantoor)meubels, tafelpoten, archiefkasten, stellingen, decorstukken, profielen en radiatoren. De lak functioneert tevens als een extra beschermlaag en verlengt daarmee de levensduur van het object. Naast metaal spuiten in een nieuwe kleur, is het ook mogelijk om objecten van bijvoorbeeld hout, glas of kunststof te voorzien van een metalen coating. Dit geeft het voorwerp een geheel unieke, luxe uitstraling en zorgt voor een extra robuuste toplaag.

Meubels en andere objecten van metaal overspuiten

Metaal overspuiten is een precisiewerk en gebeurt bij Spuiterij Jansen enkel door ervaren vakmensen. In onze productiecentra wordt enkel met hoogwaardige lakken gewerkt die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Er is een grote verscheidenheid aan kleuren, glansgraden en afwerkingen mogelijk. Kortom: hoe uniek uw wens ook is, wij kunnen het gewenste resultaat realiseren.

Een toplaag van metaal spuiten op verschillende ondergronden

Naast het overspuiten van metalen objecten, kunnen we ook een dunne laag metaal spuiten op allerlei verschillende ondergronden. Hiervoor gebruiken we VeroMetal®: een vloeibaar product dat op bijvoorbeeld glas, kunststof of hout kan worden aangebracht. Het is verkrijgbaar in verschillende metaalsoorten, waaronder roestvrij staal, nikkel, zilver, brons en messing. Met deze techniek kan een luxe uitstraling worden gegeven aan wanden, meubels en decorstukken. Een veelgebruikte toepassing is bijvoorbeeld het overspuiten van mdf deuren om zo de uitstraling van stalen deuren te creëren. De VeroMetal® laag krijgt na het aanbrengen alle uiterlijke en fysische kenmerken van het betreffende metaal. Het is tevens mogelijk om extra effecten te creëren, door het overgespoten oppervlak te schuren, polijsten, patineren of oxideren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact op.